Hospicer i Region Hovedstaden

Der er i Danmark 19 hospicer samt et børnehospice i hovedstaden og et børnehospice i Jylland.  Hospice Forum Danmark, der som landsdækkende organisation arbejder for udbredelse af hospicer i Danmark, vurderer, at antallet af hospicepladser i løbet af de kommende år bør øges til ca. 450.

I Region Hovedstaden er der fire hospicer med tilsammen 68 pladser samt børnehospice med 4 pladser i tilknytning til Sankt. Lukas Stiftelsen.

Støtteforeningen for Hospice Søndergård er støtteforening for

  • Hospice Søndergård i Måløv. Det blev åbnet i 2010 og har i dag 16 pladser. – Hospice Søndergård ejes og drives af OK- fonden, som er en nonprofit organisation med virke indenfor plejehjem, psykiatriske tilbud, senior boliger og hospice.

De andre hospicer i Region Hovedstaden er:

  • Sankt Lukas Stiftelsens Hospice i Hellerup. Det blev åbnet i 1992 som det første hospice i Danmark og har i dag 24 pladser. – Dette hospice ejes og drives af Sankt Lukas Stiftelsen, en diakonal organisation på folkekirkelig grund, som tidligere bl.a. har omfattet et hospital.
  • Diakonissestiftelsens Hospice på Frederiksberg. Det blev åbnet i 1997 og har i dag 16 pladser. – Dette hospice ejes og drives af Diakonissestiftelsen, der ligesom Sankt Lukas Stiftelsen er en diakonal organisation på folkekirkelig grund, som tidligere bl.a. har omfattet et hospital.
  • Arresødal Hospice i Frederiksværk. Det blev åbnet i 2005 og har i dag 12 pladser. – Arresødal Hospice er en selvejende institution, der er stiftet med det formål at drive hospice. – Arresødal Hospice har sin egen støtteforening: Støtteforeningen for Arresødal Hospice.
  • Lukashuset ved Sankt Lukas Stiftelsen er hospice for børn og unge. Det blev åbnet i 2015 og har i dag 4 pladser. – Lukashuset adskiller sig fra de fire hospicer for voksne ved ikke blot at give mulighed for ophold ved livsafslutning, men også undervejs i livsbegrænsende eller livstruende sygdomsforløb.- Lukashuset ejes og drives af Sankt Lukas Stiftelsen.

Ved hvert af de fire hospicer for voksne i Region Hovedstaden er der et udgående hospiceteam.

I den øvrige del af landet varetages den udgående hospicefunktion i tilknytning til hospitaler. – Se mere om “Udgående hospiceteams”.